Wonen aan de kop van het Spaarne

Een klein buurtschap

Doorkijkjes

Haarlem Buiten wil in de sfeer van het landschap blijven. Het wordt een buurtschapje met kleinere en grotere gebouwen. Het plan bestaat uit 11 gebouwen van verschillende omvang met in totaal 32 woningen. De gebouwen staan gedraaid ten opzichte van elkaar, zodat er doorkijkjes ontstaan in de richting van de polder en het water.

De woningen krijgen veel diversiteit in de architectuur, maar hebben wel samenhang met elkaar. Het programma bestaat uit een divers aanbod:

  • 2 vrijstaande woningen
  • 10 twee-onder-één-kap woningen
  • 8 hoekwoningen
  • 12 rijwoningen
 

De woningen krijgen 1 of 2 verdiepingen met een kap. In de architectuur wordt gerefereerd aan de historie en de omgeving.

Genieten van het uitzicht

Nu is het volledige terrein nog particulier eigendom. Na de oplevering van de woningen worden de straten overgedragen aan de gemeente. Een deel van de parkeerplaatsen en het groen zullen collectief bezit van de toekomstige bewoners worden, maar zijn wel door een ieder te betreden. De kop van het Spaarne wordt ook openbaar toegankelijk. Een mooie plek waar straks iedereen kan genieten aan het water met middag- en avondzon.