Wonen aan de kop van het Spaarne

Rijwoningen

woningen aan de polder

water-type-B-sfeer

Type D en Dsp

  • Woonoppervlakte ca. 188 m2
  • 3 slaapkamers, optioneel 4e slaapkamer op zolder

Bij het ontwerp van type D is aansluiting gezocht bij het landelijke gebied en de polder. Dit rijtje van 4 woningen aan het weiland krijgt de uitstraling van een schuur met een hoge dwarskap. Het zitgedeelte van de woonkamer is lager gelegen, waardoor een extra hoge ruimte met uitzicht met een prachtig vrij uitzicht over de weilanden ontstaat.

De masterbedroom op het zuiden heeft een speelse indeling door de dakkapel aan de voorzijde. Daarnaast voorziet de eerste verdieping in twee royale (kinder)slaapkamers.

Type D Hoek

  • Woonoppervlakte ca. 189 m2
  • 3 slaapkamers, optioneel 4e slaapkamer op zolder

Bij het ontwerp van type D is aansluiting gezocht bij het landelijke gebied en de polder. Dit rijtje van 4 woningen aan het weiland krijgt de uitstraling van een schuur met een hoge dwarskap. Door de ligging van de woningen is er aan de achterzijde een vrij uitzicht over de weilanden.

De hoekwoningen zijn qua indeling iets anders dan de tussenwoningen. De inpandige berging bevindt zich aan de zijkant van de woning, waardoor er aan de voorzijde meer licht en zicht ontstaat. Ook hebben de hoekwoningen extra ramen in de zijgevel en is er een tuin aan de zijkant.

Type F en Fsp

  • Woonoppervlakte ca. 144 m2
  • 4 slaapkamers, optioneel 5e slaapkamer op zolder

Evenals type D refereert het ontwerp van type F aan de bebouwing van het landelijke gebied en de polder. Dit rijtje van 6 woningen krijgt de uitstraling van een schuur met een hoge dwarskap.

De woonkamer is ruim met een open keuken aan de voorzijde en een schuifpui aan de achterzijde naar de tuin, die op de ochtend zon is georiënteerd. In de woonkamer is een kleine vide gecreëerd bij de trap. De aangebouwde berging bevindt zich aan de achterzijde.

Type F Hoek

  • Woonoppervlakte ca. 144 m2
  • 4 slaapkamers, optioneel 5e slaapkamer op zolder

De twee hoekwoningen van type F zijn qua ontwerp en indeling gelijk aan de tussenwoningen van dit type. Wel hebben de hoekwoningen een grotere kavel door de tuin aan de zijkant en extra ramen in de zijgevel. Bouwnummer 22 heeft vanaf de zijkant prachtig uitzicht over de weilanden, bouwnummer 27 over de Ringvaart.

Door de aangebouwde berging aan de achterzijde blijft de woonkamer heel ruimtelijk. Aan de voorzijde is een open keuken en aan de achterzijde is een schuifpui naar de tuin. In de woonkamer is een kleine vide gecreëerd bij de trap.