Wonen aan de kop van het Spaarne

Rijwoningen

aan het water

water-type-B-sfeer

Type C en Csp

  • Woonoppervlakte ca. 168 m2
  • 4 slaapkamers

In het ontwerp van deze woningen is aansluiting gezocht bij de industriële geschiedenis van de plek. Dit rijtje van 7 woningen langs het water krijgt de uitstraling van een mooie loods met sheddaken. Aan de zonnige waterkant krijgen de woningen een overstek. Voor de gevel komt een stalen sierkozijn dat de industriële uitstraling versterkt.

In de woonkamer bevindt de zithoek zich in een lager gelegen gedeelte op het niveau van het terras aan het water. De eerste verdieping is recht opgetrokken en heeft vier slaapkamers. Op de tweede verdieping bevindt zich een grote vlieringzolder die toegankelijk is met een vlizotrap.

 

Type C Hoek

  • Woonoppervlakte ca. 168 m2
  • 4 slaapkamers

De twee hoekwoningen van type C zijn qua ontwerp en indeling gelijk aan de tussenwoningen van dit type. Wel hebben de hoekwoningen twee extra ramen in de zijgevel. Ook is de kavel iets groter door de tuin aan de zijkant. Ook hier ligt de zithoek ca. 55 cm lager dan het eetgedeelte in de woonkamer.

Vanuit de zithoek is er toegang naar het terras via een grote schuifpui. De ramen zijn zo hoog dat vanuit de open keuken er een prachtig zicht is op het water van de Ringvaart.

 

Type D

  • Woonoppervlakte ca. 188 m2
  • 3 slaapkamers, optioneel 4e slaapkamer op zolder

Bij het ontwerp van type D is aansluiting gezocht bij het landelijke gebied en de polder. Dit rijtje van 3 woningen langs het water krijgt de uitstraling van een schuur met een hoge dwarskap. Op de zuidkant van het dak komen zonnepanelen.

Het terras aan het water ligt nagenoeg op het zuiden en wordt afgewerkt met houten planken. Aan de kant van de woonkamer is over de volle breedte een veranda gemaakt. De veranda voorziet in schaduw en voorkomt dat de woning in de zomer te veel opwarmt.

Type D Hoek

  • Woonoppervlakte ca. 188 m2
  • 3 slaapkamers, optioneel 4e slaapkamer op zolder

De twee hoekwoningen van type D hebben een bredere eetkamer dan de tussen woningen door de positie van de inpandige berging op de begane grond. Ook krijgen de hoekwoningen extra ramen in de zijgevel en een fraaie tuin aan de zijkant.

De twee slaapkamers aan de waterkant krijgen een dakraam. De masterbedroom heeft een speelse indeling door de erker aan de voorzijde.